Hyresgästinfo

Tvättstuga

För allas trevnad i tvättstugan är det viktigt att du gör rent efter dig. Tänk på att lämna tvättstugan i det skick som du själv vill finna den i. Lika viktigt är att hålla den tvättid du bokat och självklart inte ta någon annans tid.

Tvättider

Du får utnyttja tvättstugan de tider som står uppsatta på bokningstavlan. Den tid du vill tvätta bokar du med ditt tvättlås. När din tvättid är över ska allt vara klart, även städningen. Du får disponera torkrummet i ytterligare en timme. Om tvättstugan är bokad ett pass utan att någon är där får du ändå inte ta den tiden. Har du bokat en tid så är det din tid under hela tvättpasset. Det är viktigt att hålla sina tider och respektera andras.

Städning i tvättstugan

När du ska göra rent – börja gärna med luddfiltret i torktumlaren. Se till att inget utspillt tvättmedel finns kvar i tvättstugan och torka ur tvättmedelsfacken i tvättmaskinen. Allt runt omkring dig ska vara rent. Golvet i både tvättstuga och torkrum ska sopas eller skuras och bänkarna torkas av. Du behöver inte ta med eget städmaterial när du ska göra rent efter dig, utan det håller Stångåstaden med. Men tyvärr händer det att städmaterial försvinner. Gör en felanmälan om något saknas.

Ansvar och hänsyn

Du ansvarar själv för skador på maskiner och övrig utrustning som orsakats av slarv, vårdslöshet eller att instruktioner inte följts.

Ta hänsyn till allergiker genom att inte röka i våra lokaler. Det får heller inte följa med djur in i tvättstugan. Du som har djur bör också tänka på att ta bort eventuella djurhår som kan bli kvar i tvättmaskinen.

Effektiv resursanvändning

Fyll tvättmaskinerna så gott det går så sparar vi energi. Välj den lägsta temperatur som behövs för att tvätta rent, då går det också fortare. Var sparsam med tvätt- och sköljmedel.