Hyresgästinfo

Balkong och uteplats

På grund av brandrisk får du inte grilla på balkong, altan eller nära husvägg. Detta gäller även elgrillar eftersom även de är starka värmekällor som kan skapa glöd och därmed finns det risk för spridning av eld.

Om du vill hänga upp blomlådor ska de av säkerhetsskäl sättas upp på insidan av balkongräcket. Vattna blommorna försiktigt så att vattnet inte rinner ner på grannens balkong.

Sköna sommarkvällar är det lockande att sitta och prata, men även de trevligaste samtal kan störa dem som vill sova. Tänk därför på ljudnivån och håll koll på klockan.

Att piska mattor, kasta fimpar eller annat skräp från balkongen är inte tillåtet.

RÖKNING PÅ BALKONG

Generellt sett är det är det tillåtet att röka på balkong men man får inte störa sina grannar.
Då röken lätt kan sprida sig till andra lägenheter via fönsterventiler är det bra om du visar dina grannar hänsyn genom att inte röka på din balkong.
Anpassa din rökning efter det.

VÄLSKÖTT UTEPLATS

Om du har en uteplats som hör till din lägenhet ansvarar du för skötseln av denna. Det innebär att du ska rensa ogräs och hålla den städad. Du får inte använda uteplatsen som förvaringsplats och tänk på att löv och skräp kan dra till sig skadedjur som t ex råttor. En välskött uteplats ser trevligt ut både för dig och för dina grannar.